Ljetni promotivni popust od 20% na radove akademskog slikara Danka Merina.


Do 31. 07. 2015. godine kroz "Izložbu u izlogu" predstavljamo vam hrvatskog akademskog slikara Danka Merina, koji nam se u tom periodu predstavlja svojim krajobrazima, impresionističkim doživljajem vrta i cvijeća u njemu, radovima koji pršte od boje i svjetla. I kao što bi sam autor rekao:

"Stvaranje u umjetnosti kao i rad i stvaranje u vrtu povezuje jedna misao a to je potraga za boljim svijetom. Nada u budućnost je u srcu svih vrtova i umjetnosti.
Umjetnost kao i cvijeće uvijek čine ljude boljim, sretnijim, korisnim. Kroz prizmu univerzalnog, za čovjeka, ove djelatnosti, postaju sunce, hrana i lijek za dušu. Kroz Prirodu i sve njene odsjaje uvijek sam mogao naučiti da u bojama ima, više ili manje, crvene, žute i plave i koliko boje na slikama mogu biti tamne ili svijetle. Priroda mijena i postupnosti u vrtu mi je govorila i o tijeku i slojevitosti rada na slikarskom platnu, usvajajući ideju da cvijeće sutrašnjice dolazi iz sjemena današnjice. Taj postupak kontinuiteta mi se čini ispravnim, ne želeći preskočiti ili ubrzati ni jedan dio rasta i sazrijevanja, bilo kada je moj pogled usmjeren prema prirodi, vrtu, cvijeću ili zrenju boje na umjetničkoj slici. I zato volim vrt i umjetnost jer su to mjesta gdje sam pronalazio sebe kad sam trebao izgubiti sebe."